Platform voor digitale innovatie

Platform voor digitale innovatie

Voor digitale innovatie is het niet nodig om de bestaande ICT vol te stoppen met meer functionaliteit. Door digitale innovatie ontstaat de bewustwording om de bestaande ICT anders in te gaan zetten. Het kan eenvoudiger, toegankelijker, gemakkelijker en met lagere kosten. Ik noem dit het digitaal platform waarop de organisatie haar digitale innovaties kan bouwen.

ICT-infrastructuur

Het fundament van het digitale platform wordt gevormd door de ICT-infrastructuur. In deze infrastructuur worden telefonie, servers, netwerken, dataopslag, rekencentra, equipment rooms, werkplekken en dataopslag in één ontwerp met elkaar geïntegreerd en gerealiseerd.

Bedrijfsvoering

In de bedrijfsvoeringslaag zijn de financiële en facilitair ondersteunende processen ondergebracht. Het gaat om financiën, projectenadministratie, inkoop, logistiek, personeelsadministratie, salarisadministratie en facilitair.

Zorgadministratie

In de zorgadministratielaag worden de afspraken en verrichtingen geregistreerd, en vindt de facturering plaats aan onder andere de zorgverzekeraars.

Elektronisch Patiënten Dossier

In het EPD / ECD vindt de zorgregistratie plaats. Het ontwerp van de gegevensregistratie bepaalt in grote mate de eenvoud om gegevens te ontsluiten.

Elke zorgorganisatie heeft een toekomstbestendig ontwerp voor het digitale platform nodig. Als deze eenmaal staat is het eenvoudiger om nieuwe technologie voor innovatie uit te proberen en toe te passen. Het digitale platform is tevens nodig om eenvoudiger gegevens te ontsluiten voor Healthcare analytics / Big data.

Nieuwe technologie